Houd je huis koel

Wanneer het kwik de hoogte in stijgt, wordt het ook binnen warmer. Houd je huis koel door een ventilator, air cooler of mobiele airco. Ontdek hieronder de verschillende mogelijkheden

Mobiele Airco

Bij een mobiele airco stel je zelf de gewenste kamertemperatuur in. De airco doet vervolgens net zo lang zijn werk totdat hij deze temperatuur bereikt heeft.
Een mobiele airco koelt de lucht met koelmiddel en een warmtepomp. De koelvloeistoef onttrekt warmte aan de lucht. De koele lucht wordt de kamer in geblazen en de warme lucht gaat via de afvoerslang naar buiten. Een mobiele airco heeft wielen waardoor je hem gemakkelijk naar een andere kamer verplaatst. Daarnaast werkt een airco ook als luchtontvochtiger. Koude lucht bevat minder waterdamp dan warme lucht. het overtollige condenswater wordt opgevangen in de waterbak van de mobiele airco.

Air Cooler

Met een luchtkoeler breng je de gevoelstemperatuur makkelijk een paar graden omlaag. Een air cooler heeft geen afvoerslang naar buiten, dus je kunt hem overal gebruiken.
Een luchtkoeler of aircooler blaast lucht langs een koelelement, wat zorgt voor een koele bries door je kamer. Door de waterdamp wordt de ruimte ook vochtig en dient een aircooler dus ook als luchtbevochtiger. Wil je de ruimte echt verkoelen tot een ingestelde waarde? Dan ben je op zoek naar een airco.

Producten in de kijker

Ventilator

Blaasrichting, oscilleren en neigen

De ventilator kan verschillende richtingen op blazen. Met deze functie blaast de ventilator niet constant gekoelde lucht op dezelfde plaats, maar verplaatst de ventilator de gekoelde lucht door de ruimte heen. Dit is zeker beter wanneer de ventilator op je nek of rug gericht staat. Een constante luchtstroom kan voor stijve spieren zorgen. Je hebt keuze uit oscilleren en neigen.

Oscilleren betekent dat de ventilator de lucht van links naar rechts blaast. Deze mogelijkheid is op (bijna) alle modellen aanwezig. Op alle modellen kan je deze stand uitschakelen.
Neigen wil dan weer zeggen dat de ventilator de lucht van boven en naar beneden blaast.

Hier kan je op letten:

Vermogen
Hoe hoger de wattage, hoe harder de ventilator kan blazen. Voor een tafelmodel is minder vermogen nodig dan voor een vloermodel.
Snelheid
De ventilatoren kun je instellen op verschillende snelheden. Hoeveel verschilt per model en type. Bij een lagere snelheid wordt een kleiner gedeeltje van het beschikbare vermogen gebruikt.
Geluid
Vaak betekent een hoger vermogen ook meer geluid. Stel je de ventilator in op een lagere snelheid, dan zal de geluidsproductie ook lager worden.
Waaier
Hoe groter de waaier, hoe meer lucht er wordt verplaatst.
Timer
Als een ventilator een timer heeft, dan stopt de ventilator na de ingestelde tijd automatisch met draaien. Ideaal bijvoorbeeld bij het in slaap vallen.

Daarnaast zijn er twee grote groepen ventilatoren. Als eerste heb je de tafelmodellen. Deze zijn ideaal voor op een bureau te plaatsen zodat je kan genieten van een heerlijk briesje

Producten in de kijker

De tweede groep zijn kolomventilatoren of statiefventilatoren. Deze komen hoger waardoor je ze gemakkelijk overal op de grond kan plaatsen, waar het voor jou het beste uitkomt.

Producten in de kijker

>> Ga naar alle airco's, ventilatoren en aircoolers <<