Op bezoek in de Baby-afdeling

Zijn jullie in blijde verwachting en bereiden jullie je volop voor op de komst van een nieuw gezinslid? Vergeet de stress van het opstellen van een geboortelijst. Wij gingen bij Lisa tips vragen voor een goede checklist.

Welke zaken kunnen niet ontbreken in een babykamer?

Een wiegje is leuk en schattig en kan de eerste paar weken op de kamer van de kersverse ouders geplaatst worden, deze zijn vaak ook kleiner waardoor je kindje zich geborgen voelt. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om jouw kindje meteen in een bedje te laten slapen.

Naast het bedje, is ook de matras van groot belang. Daarin heb je verschillende keuzes qua kwaliteit.

Je kan kiezen voor de standaard matrassen of voor een matras die jouw kindje een veilige nachtrust geeft zoals de Aerosleep matras. Deze matras heeft een unieke 3D structuur waardoor jouw kindje ongehinderd kan ademhalen. De werking van deze structuur werd wetenschappelijk getest. Je baby slaapt met deze matrasbeschermer onder de meest hygiënische omstandigheden, niet alleen is hij machine wasbaar op 60°C, de waterdichte hoes houdt ook de allergenen tegen en de matras proper.

Dankzij een leuk dekbedovertrek kan je het bedje volledig aanpassen aan jouw stijl. In ons gamma zitten er heel wat merken en leuke motieven waaruit je kan kiezen. Maak het helemaal af, met een bijpassend hoeslaken. Bescherm je kindje tegen een ‘koude wind’ of bedrand door middel van een bedomrander.

Vergeet zeker ook de kast en/of commode niet om alle leuke kleertjes en spulletjes van je kleintje op te bergen. Daarnaast kan een schommelstoel van pas komen wanneer je volledig tot rust wilt komen met jouw baby of deze eten wil geven.

Vrolijk de kinderkamer nog wat extra op met leuke accessoires zoals leuke mandjes, knuffels, lampjes, tapijt enz.

Welke kleren heb je zeker nodig de eerste weken?

De eerste weken na de geboorte is het belangrijk om je kindje goed aan te kleden. Hij moet voldoende warmte kunnen behouden, daardoor zijn volgende zaken aan te raden:

  • Rompertjes, kan zowel met lange mouwen of korte mouwen naargelang het seizoen.
  • Pyjama of boven kledij.
  • Mutsje, veel van de warmte gaat namelijk verloren via het hoofd
  • Krabwantjes
  • Bij het slapengaan kan er een slaapzak gebruikt worden. Daarvoor is het ook belangrijk om te kijken naar de TOG waarde deze staan op de meeste slaapzakken vermeld. De TOGwaarde geeft aan hoe warm een stof is. Deze wordt vooral gebruikt bij slaapzakken, inbakerdoeken en dekbedden. Hoe hoger de TOGwaarde hoe kouder de kamer mag zijn.
Welke soort voeding bij jou past, voel je pas echt aan wanneer je kindje geboren is. Lisa Callens

Daarnaast is ook de verzorging belangrijk, wat mag niet ontbreken?

Voor het wassen van je kindje heb je uiteraard een badje nodig. Deze kan je kiezen naargelang de eigen voorkeur.

Wat praktisch is om te gebruiken als badje is bijvoorbeeld het shnuggle badje. Dit is een badje waarin het kindje rechtop kan zitten met een anti slip rug. Zo heb je als ouder beide handen vrij om je kindje te verzorgen.

Wat zeker niet mag ontbreken zijn hydrofiele doeken ofwel tetradoeken genaamd. Dit heb je nodig bij het wassen van je kindje. Een kinderhuidje is namelijk de eerste maanden zeer gevoelig aan ruwe materialen. Hydrofiele stof is zeer licht en zachte stof die heel aangenaam aanvoelt. Er bestaan washandjes en doeken uit deze stof. De doeken zijn verkrijgbaar in 2 maten, namelijk ongeveer 70x70cm en 120x120cm

70x70cm worden vooral gebruikt bij het afdrogen van het kindje of kan ook gebruikt worden als spuugdoekje.

120x120cm wordt ook gebruikt bij het afdrogen maar daar kan je het kindje volledig inwikkelen. Een grote tetradoek kan ook gebruikt worden als inbakerdoek als je kindje onrustig slaapt.

Wat ook handig is een luieremmer, een luieremmer is hermetisch afgesloten en de meeste modellen zijn antibacterieel, deze houden vieze geurtjes tegen maar microben en bacteriën krijgen ook geen kans meer in de babykamer of badkamer.

Daarnaast zijn ook kleine accessoires zoals een badthermometer, manicure set en kapsetje essentieel voor de verzorging.

Kies je voor fles-of borstvoeding? Houd dan rekening met volgende zaken.

Om op voorhand te weten welke voeding het best bij jou en je kindje past is natuurlijk moeilijk. Dit kan je pas echt aanvoelen op het moment dat je kindje geboren is.

Om borstvoeding te geven moet je ook als mama daarvoor open staan. Moedermelk bevat alles wat je kindje nodig heeft. Dit bevat natuurlijke afweerstoffen die je kindje beschermen tegen infecties. Bovendien bevat ze alle voedingstoffen die je kindje nodig heeft om goed te kunnen groeien.

Als je beslist om borstvoeding te geven dan mogen er zeker geen borstvoedingsaccessoires ontbreken zoals borstcompressen, borstpomp enz.

Kies je ervoor om flessenvoeding te geven, dan zijn uiteraard de flesjes belangrijk. Hiervoor heb je verschillende keuzes van merken. Difrax bijvoorbeeld, heeft een speciale fles in een S-vorm met anti-colic ventiel om het vacuüm zuigen van de speen te voorkomen. Dit vermindert de kans op buikkrampjes en reflux. Deze fles zorgt niet alleen voor een ideale drinkhouding, maar zorgt ook voor een ontspannen zithouding als ouder.

Van het merk Avent heb je bijvoorbeeld de natural 2.0 flessen. De zachte geribbelde speen klapt niet in en door de comfortkussentjes en natuurlijke vorm van de speen kan de borstvoeding en flessenvoeding gemakkelijk gecombineerd worden.

Suavinex heeft dan weer leuke flessen met leuke printjes, deze hebben latex spenen waardoor de aanleg aan de speen gemakkelijker verloopt voor de baby, deze zijn ook soepeler waardoor ze minder effect hebben op de stand van het gebit.

Worden jullie binnenkort (opnieuw) trotse ouders? Kom dan zeker eens langs in één van onze winkels en laat je begeleiden door de deskundige kennis van onze medewerkers. Zij zullen jou helpen met de vele keuzes die gemaakt moeten worden.

Leuke extra’s: bij het aanleggen van een geboortelijst ontvang je een gratis boxpakje met bijhorende mutsje. Zo heeft jouw baby al een eerste cadeautje. Daarnaast krijg je ook een aankoopbon van 5% op de totale aankoopsom indien deze kleiner is dan € 500. Vanaf € 500 krijg je een bon van 10%.

Nood aan inspiratie? Of wil je graag wat meer info over de verschillende mogelijkheden... Ontdek het op onze Baby Inspirations pagina

Lisa Callens

Administratief Verantwoordelijke Baby

Specialisatie?
Ik sta in voor alles wat betreft administratie rond baby-artikelen. Zoals bijvoorbeeld leveringen, bestellingen voor geboortelijsten, nieuwe artikelen op de website plaatsen…
Daarnaast zorg ik door middel van het geven van opleidingen dat de medewerksters altijd op de hoogte blijven van alle nieuwigheden.

Hoe lang al bij Multi?
Momenteel ben ik ongeveer 7 jaar in dienst, waarbij ik begon aan de kassa. Daarna volgde ik mijn passie en ging ik aan de slag in de baby-afdeling, nu doe ik hiervan het administratieve werk. Alle functies heb ik telkens met hart en ziel uitgevoerd.

Waar doen wij Lisa een plezier mee?
Momenteel shop ik nog niet voor mezelf in de baby-afdeling, maar eens het zover zou zijn, wil ik zeker en vast een wandelwagen van Bugaboo, dit is heel trendy, stijlvol en ook heel kwaliteitsvol merk. Daarnaast zou je mij zeker ook een plezier doen met een leuke, verzorgingstas waar ik veel spulletjes in kwijt kan daar of enkele hippe spulletjes zoals een dekentje, knuffeltje…

Waarom kiezen voor Multi?
Bij Multi Bazar proberen we altijd up-to-date te blijven door nieuwe, toffe merken in ons gamma aan te bieden.
Met collegialiteit en vriendschap tussen de collega’s op de afdeling staan we te allen tijde klaar voor de nodige uitleg van de geboortelijsten of artikelen.