Header
Header

De ultieme schildertips

De renovatie of verbouwing van je huis eindigt meestal in het schilderen of behangen van je woning. Met de juiste verf of het juiste behangpapier kan je elke ruimte volledig afwerken naar jouw persoonlijke stijl. Blijf je binnen je volledige interieur met dezelfde kleuren werken? Of hou je van accentmuren in verschillende kleuren? Dankzij het ruime aanbod van Multi Bazar vind je ongetwijfeld de ideale verfkleur of het ideale motief op behangpapier. Een mooie geschilderde muur is niet enkel weggelegd voor de professionals onder ons, via onderstaande stappenplan geniet ook jij binnenkort van prachtig geverfde kamers.

First things first

Een goede voorbereiding is het halve werk. Schilder niet in een te koude of te warme omgeving, de ideale temperatuur is tussen de 10 en 20°C. Door te warme ruimtes droogt de verf te snel, maar bij te koude ruimtes kan de verf te traag drogen of zelfs helemaal niet drogen. Stofzuig voor je aan de laatste eindlaag begint en stel werkjes waarbij veel stof vrijkomt even uit.
Zet al het materiaal klaar.

Let's go

Schilder eerst de hoeken en randen met een borstel. Doe de roller in de verf en rol deze een paar keer over een rooster, zo verdeel je de verf gelijkmatig. Wees niet te zuinig met de verf, maar zorg ervoor dat deze niet van de roller druipt. Om een mooi egaal effect te hebben, werk je best in vlakken van ongeveer 1m². Schilder eerst in verticale strepen en ga dan over dezelfde oppervlakte in horizontale strepen. Herhaal dit telkens, maar zorg voor een overlapping met het vorige vlak.

Een paar praktische tips

1. Begin met het schilderen van het plafond. Werk deze eerst helemaal af (grondlaag + eindlaag) en begin dan pas aan je muren.
2. Als je ook de ramen en deuren schildert, doe dit dan voordat je de muren doet.
3. Dek alle meubelen goed af met plastiek, en plak de plinten af.
4. Verwijder de afplaktape meteen na het schilderen, wacht je tot de verf droog is, dan kan je de geverfde muur beschadigen.

blogposts blogposts blogposts