Kippen blogoverzicht

Tips
Voeding
Verzorging
Leefomgeving
blogposts

Hoe kies ik mijn legkippen en wat moet ik er zeker over weten?

Wil jij binnenkort graag genieten van eitjes tijdens het ontbijt? Let er dan op dat niet elk kippenras evenveel eieren legt. De vlees- en sierrassen laat je dan beter voor wat ze zijn en ga op zoek naar goede legkiprassen.

blogposts

9 redenen waarom het ideaal is om zelf kippen te houden

Eet je graag geregeld een omelet, pannenkoek, quiche,... ? Dan zijn eigen kippen een ideale persoonlijke leverancier van verse eitjes.

blogposts

Hoe kies ik het beste kippenvoer voor mijn dieren?

Heb jij kippen in jouw tuin rondlopen of wil je er binnenkort enkele aanschaffen? Leuk! Maar welk kippenvoer is de juiste keuze? Stel hierbij enkele belangrijke vragen.

blogposts

De kippenhok: hoe ziet de ideale leefruimte voor je kippen eruit?

Een goed uitgerust en voldoende ruim kippenhok en -ren zijn geen overbodige luxe voor je kippen. Het voorkomt dat je kippen ontsnappen of een makkelijk slachtoffer zijn van de vossen in de buurt. Bovendien zorgt een gelukkige, stressvrije kip voor meer en betere eitjes.

blogposts

Een zandbad voor je kippen

Net zoals mensen hebben ook kippen nood aan een goede hygiƫne. Kippen maken echter geen gebruik van water om zich te wassen, maar nemen een zandbad. Voorzie voor je kippen een zandbadje met een opstaande rand van ongeveer 20 centimeter.

blogposts

Waarop letten bij het houden van een kip?

Kippen zijn zowel goed voor de verse eitjes als het verwerken van jouw etensrestjes. Maar wat moet je allemaal voorzien om jouw kippen goed te verzorgen.

blogposts

Het kippenren: hoe ziet de ideale leefruimte voor je kippen eruit?

Een goed uitgerust en voldoende ruim kippenhok en -ren zijn geen overbodige luxe voor je kippen.