Konijnen blogoverzicht

Tips
Voeding
Verzorging
Leefomgeving
blogposts

Bescherm je konijn tegen de hitte

Konijnen zijn niet goed bestand tegen de warmte. Een langdurige oververhitting kan soms zelfs dodelijk zijn. In de natuur graven ze een tunnel en zo kunnen ze zich lekker fris houden onder de grond.

blogposts

Wintertips voor jouw buitenkonijn

Verblijft jouw konijn buiten, houd dan rekening met onderstaande tips zodat jouw snuffel de wintermaanden goed doorkomt.

blogposts

Tandzorg bij jouw konijn

De tanden van konijnen blijven hun ganse leven doorgroeien. Zorg ervoor dat deze niet te lang worden, anders is de kans op tandproblemen groter. Er zijn verschillende zaken die voor tandafwijkingen kunnen zorgen.

blogposts

Do's & Don'ts voor konijnen op het gras

De lente en de zomer zijn ongetwijfeld de meest geliefde seizoenen van zowel mens als dier. Toch houden deze maanden voor vele dieren enkele risico’s in.

blogposts

Wat heb je nodig voor een konijn?

Wil jij graag een nieuw familielid met een vacht en lange oren in huis nemen? Zorg er dan voor dat jouw woning bunny-proof is. Wat heb je allemaal nodig?

blogposts

Jouw konijn in de rui?

Konijnen hebben normaal twee keer per jaar een grote rui en twee keer een kleine. De grote gebeuren meestal tijdens het voor- en najaar, de kleintjes tussen de seizoenen.