Wilde vogels blogoverzicht

Tips
Voeding
Verzorging
Leefomgeving
blogposts

Tips voor een nestkastje

Zowat vanaf april wordt het een gedrang van jewelste in de natuur. Heel wat vogels staan dan aan te schuiven om een nestkastje te pakken te krijgen. Mensen hebben nu eenmaal de gewoonte om dode bomen snel op te ruimen, zodat er een tekort is aan natuurlijke holtes. Die nijpende woningnood treft vooral ‘holenbroeders’, vogels die voor het grootbrengen van hun jongen een holte nodig hebben.

blogposts

Zo creëer je een veilige haven voor de tuinvogels

Als je voor een vogelvriendelijke tuin kiest, is het belangrijk dat je een paar dingen doet die de veiligheid van de tuinvogels garandeert. Want ongewenste bezoekers liggen op de loer. Ook de vogels weten dat. Daarom geven wij je 3 tips om veel vogels op een veilige manier naar je tuin te lokken.

blogposts

Meer vogels in jouw tuin: enkele tips

Wil je graag meer vogels spotten in uw eigen tuin, dan is een vogelvriendelijke inrichting heel belangrijk.

blogposts

6 eenvoudige tips om vogels in je tuin te laten broeden

Niets versterkt zo het lentegevoel, als vogels die in je tuin broeden. De 'ouders in spe' die een nestje bouwen en later af- en aanvliegen met insecten, om hun kuikentjes te voederen ... En dan hét moment, waarop die diertjes voor het eerst uitvliegen.

blogposts

Vogels voederen in jouw tuin

Tijdens de winter is er maar weinig voedsel voor de wilde vogeltjes beschikbaar. Daarom is het belangrijk om extra voer te voorzien.