+32 (0)51 545 575
Grasmachines

Grasmachines

Hulp nodig bij het kiezen van een grasmaaier? Geen nood, wij geven een woordje uitleg bij de verschillende soorten grasmaaiers. Zo helpen wij je op weg naar de perfecte maaier voor jouw tuin.

Batterij Maaiers

Batterijmaaiers

Batterijmaaiers zijn gelijkaardig aan elektrische maaiers, met als grootste verschil dat de elektriciteitssnoeren niet in de weg zitten. Hierdoor kan je vrij bewegen en hoef je je geen zorgen te maken dat je over de kabel rijdt. Voor het opladen van de batterij reken je wel best een halve tot een hele dag, waardoor impulsieve beslissingen om het gras te maaien iets moeilijker worden.

Maaierbreedte:

  • Voor een tuin van <300m² is een maaierbreedte van rond de 30cm geschikt
  • Voor een tuin van >300m² is een maaierbreedte van rond de 40cm geschikt
Robotmaaiers

Robotmaaiers

Voor mensen die niet graag het gras afmaaien, een grote tuin hebben (>400m²), of gewoon niet veel tijd hebben is een automatische robotmaaier ideaal. Automatische grasmaaiers kunnen volledig ingesteld worden. Door middel van een sensorendraad blijft de maaier binnen het afgebakende gebied. Omdat de grassnippers zou fijn zijn, hoeven de grasresten niet opgeruimd te worden. Het fijngemalen gras blijft bij de wortels van het gazon liggen en doet zo dienst als natuurlijke bemesting. Het gazon blijft zo beter beschermd tegen droogte, ziektes en ongedierte.

Verticuteerders