Winteronderhoud tuinmachines

Wij raden u aan om tijdens de winterperiode een onderhoud van uw tuinmachine te doen. Zo zorgt u ervoor dat uw tuinmachine volledig klaar is voor gebruik wanneer het voorjaar terug van start gaat.

Door regelmatig onderhoud gaat de machine veel langer mee en zal deze bij gebruik een beter resultaat geven. Tevens zult u in het voorjaar niet voor onplezierige verrassingen komen te staan en zo vermijdt u ook de voorjaarsdrukte: veel mensen denken er pas aan wanneer het maaiseizoen al weer begonnen is.
Breng de machine naar ons filiaal in Pittem en wij zorgen voor het onderhoud ervan. Van zodra de machine volledig in orde is, krijgt u van ons een seintje om deze terug te komen afhalen in onze winkel.

TIP: Wenst u liever geen gebruik te maken van deze diensten, dan raden wij u aan om zelf voor een minimaal aan onderhoud te zorgen.

Enkele essentiële zaken:

Machine Schoonmaken

Maak na elk gebruik uw machine grondig schoon, zorg ervoor dat al het gras van tussen de messen is, gebruik hiervoor een borstel, zo beschermt u uzelf.

Olie verversen

Maak de benzinetank leeg voor de winter en laat de motor draaien tot de tank volledig leeg is, want in loodvrije benzine zitten additieven die kunnen bezinken en uw machine kunnen verstoppen. Koop verse benzine voor het begin van het nieuwe maaiseizoen.

Iedere maand een paar minuten laten lopen

Zo vermijd u dat uw machine opstartproblemen krijgt. Dit is zeker het geval bij traditionele benzine. Idealiter gebruikt u deze op binnen de 30 dagen.