Tuinmeubelen
Terug

Bescherming en Onderhoud

Hoezen

De Cover-It hoezen van Garden Impressions zijn erg kwalitatieve beschermhoezen, gemaakt van donkergrijs Ribstop polyester met een hoogwaardige PU coating.
Deze beschermhoezen zijn standaard uitgevoerd met een ventilatie driehoek, hierdoor kan de hoes goed ademen en blijft uw meubel op de beste manier beschermd tegen weersinvloeden.

Ons Advies

Wicker

Wicker loungesets en stoelen zijn heel gebruiksvriendelijke. Ze zijn gemaakt uit een aluminium frame met daarop een flexibele wickerdraad geweven. Deze draden zijn uitvoerig getest op kleurvastheid, weersbestendigheid, uv… Ze zijn gemakkelijk in onderhoud, enkel afwassen met een zeepje en afspoelen met een tuinslang. Na verloop van tijd kan de glans wat verdwijnen, hiervoor kan met de wicker-vernieuwer van Fabel aanbrengen.

Polywood

Polywood heeft de uitstraling van hout en heeft het onderhoudsgemak van kunststof. Het vergrijst niet. Voor het dagelijks onderhoud kan men water met wat zeep gebruiken. Na het reinigen moet de tafel beschermt worden met een polywood protector: polywood is licht poreus en wordt zo beschermd tegen vlekken. Opletten met glas rechtstreeks op polywood, in combinatie met hitte, kan dit brandplekken veroorzaken. Daarom raden we aan om altijd een onderzetter te gebruiken. Voor een grondige reiniging kan u de Polywood krachtreiniger gebruiken.

Teak

Teak is een tropisch hardhout dat er zich toe leent om buiten te staan. Je kan teak op verschillende manieren behandelen: Teak Protector: beschermt teak, maar laat natuurlijk vergrijzen Teak Renovator: voor teak die reeds een tijdje buiten staat, wanneer men de natuurlijke kleur wil terugbrengen Teak Olie: voor nieuwe meubelen, om de bruine kleur te behouden Hout vergrijzer: geeft onmiddellijk een grijze patine aan hout Jaarlijks dient men Teak grondig te reinigen.

Silvertex

Silvertex is een materiaal dat voornamelijk gebruikt wordt in de jachtindustrie. Het is heel sterk, UV & vorstbestendig. Er is een beschermer en een reiniger.