+32 (0)51 545 575

Verf header

Hoe kies ik de beste verf?

Zijn jouw muren aan een nieuw likje verf toe? Of wil je gewoon een nieuw kleurtje zien? Door te schilderen kan je in een relatief korte tijdspanne een kamer een nieuwe frisse look geven.
Hoewel verven misschien zeer eenvoudig lijkt, moet je wel enige voorbereiding achter de rug hebben voor je effectief begint.

Het kleur kiezen is een eerste stap. Maar dan ben je er zeker nog niet. Je moet ook zorgen voor het juiste materiaal en de juiste soort verf. Niet elke ondergrond kan op dezelfde manier beschilderd worden. Steen, hout, metaal, pleisterwerk… Er zijn verven met specifieke eigenschappen voor elke ondergrond die je beschilderd.

Er zijn twee grote groepen van verf. Ten eerste zijn er de lakken (op waterbasis of synthetisch op basis van solventen). Maar je hebt ook de muurverven.

Lak

Een lak is een glanzende verf die opdroogt door een verdampend oplosmiddel. De lakken op waterbasis kunnen verdunt worden met behulp van water. Deze zijn ook zo goed als geurloos en zijn beter voor het milieu dan de synthetische lakken. De synthetische hebben wel het voordeel dat ze iets makkelijker zijn om mee te werken en dus eenvoudiger voor een mooi resultaat zorgen. Ook ligt hun rendement (het geschilderde oppervlak per liter) hoger. Handen en borstels worden wel enkel schoon met gebruik van White Spirit.

Of het nu een lak is op waterbasis, of een synthetische, je hebt altijd de mogelijkheid om de glans te kiezen. Wil je dat het schilderwerk er erg glanzend, gematigd glanzend of mat uitziet? Het kan! Je moet er alleen op letten dat het moeilijker wordt om de verf te reinigen wanneer je voor minder glans kiest. Een matte verf wordt daarom ook veelal gebruikt voor muren en plafonds die minder gereinigd hoeven te worden. Een houten deur wordt al wat sneller vuil. Daarom is het aangeraden om deze te beschilderen met een glanzende verf.

Muurverf

Zoals de naam het al zegt is muurverf perfect om muren te verven. Het is natuurlijk wel zo dat niet elke muur hetzelfde is. Een muur in de badkamer en een muur in jouw slaapkamer hebben een verschillende verzorging nodig. Het spreekt voor zich dat een badkamermuur beter tegen vocht moet kunnen, dan bijvoorbeeld de muren in jouw living.

Levis Ambiance Muur Extra Mat werd door Test-Aankoop verkozen tot de meest kwalitatieve matte muurverf op de markt in 2017!
Deze goed dekkende verf laat toe om tot + 50% meer oppervlak te schilderen in vergelijking met andere verven uit de test van Test-Aankoop

Merken

Bij Multi Bazar bieden we verschillende soorten verf van verschillende merken. Zo hebben we voor elke situatie de juiste verf en voor elke klant zijn favoriete merk!
Indien je meer informatie wenst, kan je altijd bij onze verfspecialisten in onze winkels in Pittem en Izegem terecht.

De Keyn Logo

Finess logo

Levis Logo

De Keyn

Finess

Levis

Meer info

Meer info

Meer info

Opgelet: verf is enkel op afhaling.