Onderhoud je tuinmeubelen

Heb jij jouw terras al helemaal ingericht voor het goede weer? Vergeet niet eerst alles goed te reinigen en behandelen! Het is belangrijk om je terras en tuinmeubelen te beschermen tegen de weerselementen. Zo heb je langer geniet van jouw buitenoase!

Terras behandelen

Begin bij de basis en zorg eerst dat je het terras onder handen neemt, maar voordat je het terras kunt behandelen, moet het eerst schoon zijn natuurlijk. Afhankelijk van het material waaruit je terras is gemaakt, kies je voor een hout- of steenreiniger. Vervolgens kan je je terras extra gaan beschermen tegen vuil en vocht met behulp van onze beschermers! Zo ga je de vergijzing van hout tegen en voorkom je schimmel en vlekken op steen.

Tuinmeubelen aanpakken

Nu kun je de tuinmeubelen aanpakken. Ook hier kies je weer afhankelijk van het materiaal voor een reiniger en beschermer voor bamboe, hout, vlechtwerk… Of maak het jezelf gemakkelijk en ga voor de multi-surface cleaner! Spray de multi surface cleaner op het materiaal dat je wilt behandelen en poets het vuil weg. Spoel alles nog even goed af met water en je kan weer genieten van schone tuinmeubelen!

Teak

Wicker

Polywood

Zonnescherm reinigen

Ook je zonnescherm kan onderhoud gebruiken. Met de HG zonneschermreiniger maak je je zonnescherm eenvoudig en snel schoon. Even natmaken, goed inspuiten met de zonneschermreiniger, inborstelen en afspoelen! Werk daarna af met de HG zonnescherm waterdichtspray om hem te beschermen tegen mos en groene aanslag.