Kookpotten

Kookpotten

Vind de juiste pot

Nog op zoek naar de juiste potten voor in jouw keuken? Ontdek via onderstaande knop de verschillende soorten kookpotten en hun doeleinden.

Een aspergekoker, een snelkokende stoompot of toch maar een eenvoudige inox kookpot? Op zoek naar nieuwe potten, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij zetten voor jou de verschillende soorten kookpotten met hun eigen dooreinden op een rijtje. Houd ook rekening met jouw kookvuur, want op inductie gebruik je beter andere potten dan op een gasvuur. Daarnaast heeft ook het materiaal (inox, gietijzer, antikleef…) een grote invloed op jouw keuze. Wil je graag meer informatie over welke kookpotten voor jou geschikt zijn, of de mogelijkheden van de verschillende materialen, klik dan op onderstaande knop.

Producten 1-30 van 209

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Apollo Inductie 28Cm Kom
  Apollo Inductie 28Cm Kom
  Regular Price € 215,00 Special Price € 172,00
  Regular Price € 215,00 Special Price € 172,00
 2. Lagostina Kookpottenset Smart 9St.
  Lagostina Kookpottenset Smart 9St.
  Regular Price € 219,00 Special Price € 119,00
  Regular Price € 219,00 Special Price € 119,00
 3. Lagostina Kookpottenset Sfisioza 24St.
  Lagostina Kookpottenset Sfisioza 24St.
  Regular Price € 519,00 Special Price € 299,00
  Regular Price € 519,00 Special Price € 299,00
 4. Zwilling Joy 5-Delige Set
  Zwilling Joy 5-Delige Set
  Regular Price € 309,00 Special Price € 159,00
  Regular Price € 309,00 Special Price € 159,00

Producten 1-30 van 209

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

De kookpotten van Multi Bazar

Waar let je best op bij de aankoop van potten en pannen?
 • Denk goed na waarvoor je de pan of pot gaat gebruiken. Het bovenstaande overzicht geeft je alvast een goed beeld welke pan of pot je best gebruikt bij een bepaald gerecht of ingrediënt. Wens je sausjes klaar te maken? Kies dan voor een pan met een kleine inhoud. Bij een te grote pan zal het kookvocht tijdens het koken vlugger ontsnappen, waardoor je saus in het slechtste geval kan aanbranden
 • Kijk naar het materiaal van de pan of pot. Goede pannen worden gemaakt van materialen die bekend staan om hun goede warmtegeleiding. Koper is daar een uitstekend voorbeeld van, maar ook aluminium, gietijzer en roestvrij staal zijn goede alternatieven. De geleiding wordt vaak ook verbeterd door verschillende lagen materiaal te combineren, zowel in bodem als de rand. Zo is inox hitte- en zuurbestendig wat koper en aluminium dan weer niet zijn.
 • Houd rekening met het type fornuis: gas, mazoet, elektrisch of inductie. Zo zal een gasvuur een andere geleiding vereisen dan bijvoorbeeld een elektrisch fornuis. Bij een inductiefornuis is het magnetische kenmerk van pannen en potten dan weer cruciaal.
Koken - Warmtebronnen
Koken - Materiaal