azer
Terug

Rugzakken

Rugzakken bestaan er in alle maten, kleuren en gewichten. In het ruime assortiment bij Multi Bazar vind je zeker de rugzak die je zoekt. Van de allerkleinsten tot de middelbare- en hogeschoolstudenten. Ook wandelaars en avonturiers vinden hier de geschikte rugzak om op uitstap te gaan.

Rugzakken Lagere School

Bij het overstappen van de kleuterklas naar het eerste leerjaar, hebben kindjes nood aan een grotere rugzak. Ze hebben een tas nodig om hun dagelijks schoolgerief in op te bergen, zoals een pennenzak, schoolagenda en sommige kinderen ook hun brooddoos. Na de eerste weken krijgen ze ongetwijfeld zelfs hun eerste schoolwerk mee naar huis.

Zwem- & Turnzakken

In een zwem- of turnzak kan makkelijk sport- of zwemkledij opgeborgen worden. Dankzij het handige sluitsysteem met stropkoorden kan iedereen de zak snel en eenvoudig openen en sluiten. Een vaste zwem- of turnzak is zeer eenvoudig om de dag voordien klaar te zetten zodat hij niet vergeten wordt op zwem- en turndagen. Tijdens vakantieperiodes is de zak makkelijk in de kast op te bergen, zodat hij niet in de weg staat.

Welke merken hebben we?

O'Neill
Stones & Bones

Tips voor je Rugzak

Tips bij de keuze van de schooltas

1.Formaat

Bij het kiezen van het formaat is het belangrijk te denken wat je precies nodig hebt. Slechts 1 hoofdvak is voldoende als je alleen de hoognodige spullen meeneemt. Maar als je elke dag een tablet of laptop nodig hebt, ga je best voor een rugzak met een gewatteerd vak voor extra bescherming. Dit beschermt je laptop onderweg. Let bij het kopen van een laptop wel goed op de afmeting van het laptopvak. Om de beste bescherming te kunnen bieden, moet de maat van het laptopvak afgestemd zijn op de afmetingen van de laptop. We kunnen ons allemaal de problemen van een te klein laptopvak inbeelden, maar ook een te groot vak voor de laptop kan nadelig zijn omdat hij dan kan beginnen schuiven. Bij de productbeschrijving van een laptoptas staat beschreven wat de maximale laptop afmetingen zijn voor het desbetreffende laptopvak. Hiermee wordt de gehele laptop bedoeld, dus niet alleen het scherm. Daarnaast zijn ook vakken voor je sleutels en je lunch of een extern, rekbaar vak voor een waterfles een gemak. Luister je vaak naar muziek? Dan zijn er tassen met een opening voor je oordopjes. Je kan je smartphone of mp3-speler dan veilig opbergen.


2. Comfort

Je kent het wel: een zere rug door de zware rugzak. Niets is zo vervelend als een tas waar je last van krijgt. Ga daarom voor een kwalitatieve rugzak. Gewatteerde schouderbanden zorgen ervoor dat je het gewicht minder voelt als je van klaslokaal naar klaslokaal loopt. Indien je vaak zware spullen meeneemt, is het verstandig om te kiezen voor een verstevigde bodem, bijvoorbeeld van leer. Een rugzak van geheel leer gaat echter snel doorwegen, dus een combinatie van een leren bodem en synthetische materialen zijn ideaal; ze gaan lang mee en zijn licht. Wanneer je te voet of met de fiets naar school gaat, is de waterdichtheid van de rugzak zeer belangrijk om de inhoud van je rugzak in weer en wind te beschermen.


2.1 Hoe zwaar mag een rugzak zijn?

Bij kinderen is het aan te raden is om de rugzak niet zwaarder te maken dan 10 procent van het lichaamsgewicht van het kind. Zwaardere rugzakken kunnen nadelig zijn voor de ontwikkeling van de wervelkolom. Het maximum gewicht verschilt dus per kind. Wat voor een lange en stevige jongen zo licht als een veertje is, kan voor een klein en tenger meisje als 10 bakstenen aanvoelen.


2.2 Pak de tas slim in

Slim inpakken zorgt ervoor dat de tas fijner te dragen is en minder last oplevert. Stop de zwaarste objecten zo dicht mogelijk tegen de rug, dus tegen de achterzijde van de rugzak aan. Ook is het handig om alle spullen zo strak mogelijk bij elkaar te leggen. Daardoor minimaliseer je de kans dat het gewicht in de tas verschuift.


2.3 Ga voor een goede rugzak

Gewatteerde banden en rugpand zorgen ervoor dat je het gewicht minder op de schouders en de rug voelt drukken. Verstelbare banden zijn essentieel, zodat ze strak om de schouders van je kind passen. Daarnaast is het verstandig om niet voor een te grote rugzak te gaan zodat kinderen ook niet te veel in de tas kunnen stoppen.


2.4 Juiste draagwijze

Draag je de rugzak altijd op de juiste manier als je de schouderbanden strak om de schouders hebt getrokken? Niet per se. Je moet met meer dingen rekening houden. De tas moet tussen de schouderbladen en de heupen vallen zodat de rugzak de drager niet 'naar achteren' trekt. Het is dan ook belangrijk om goed rechtop te lopen. Wordt er altijd met de fiets naar school gegaan? Zorg dan voor stevige fietsbinders, zodat de rugzak op de bagagedrager gezet kan worden. Bij last van een bezwete rug, wordt best gekozen voor een rugzak met een ventilerende achterkant, bijvoorbeeld gemaakt van mesh-materiaal.