Bloempotten

Bloempotten

Jouw terras of balkon fleur je zo op met een leuk bloempje!
Natuurlijk heb je voor deze bloemen ook een mooie bloempot nodig. Deze potten komen voor in verschillende vormen, maten en kleuren. Daarnaast heb je ook keuze uit heel wat verschillende soorten grondstoffen.
Elke plant heeft ook zijn water nodig om te bloeien. Met behulp van een handige gieter verloopt het water geven van de plantjes met sprekend gemak! Zorg er wel voor dat je onder de pot een onderschotel voorziet. Zo vang je het overtollige water op.

Bloempot Clayfibre

Clayfibre Bloempotten

Clayfibre is een composiet van polyester en gemalen steen en heeft een prachtig, natuurlijk uiterlijk. Het materiaal lijkt prescies op steen, maar is een stuk lichter van gewicht. Daarnaast is het een duurzaam materiaal dat vorst-, regen- en kleurbestendig is. Bij ons vind u de clayfibre bloempotten van Mega Collections.

Bekijk alle Clayfibre bloempotten
Bloempot Terracotta

Terracotta Bloempotten

De terracotta potten zijn poreus, waardoor ze de plant laten ademen. De pot is vorstbestendig en daarmee geschikt voor buitengebruik

Bekijk Deroma bloempotten
Bekijk alle Terracotta bloempotten
Bloempot Plastiek

Plastieken Bloempotten

Bloempotten uit kunststof zijn beter bestand tegen extreme weersomstandigheden. Het materiaal is kras- en barst-bestendiger. Daarnaast wegen ze vaak ook een stuk minder, waardoor je deze gemakkelijk kan verplaatsen.

Bekijk Poetic bloempotten
Bekijk Elho bloempotten
Bekijk alle plastieken bloempotten
Bloempot Hout

Houten Bloempotten

Houd je van natuurlijke materialen? Kies dan voor houten bloembakken of -potten. Let er wel op dat er een plastic folie langs de binnenkant bevestigd is, zo kan je extra lang genieten van jouw planten en bloembakken.

Bekijk alle houten bloempotten
Bloempot Cache

Ecopots & Ecostone

Ecopots is een merk in bloempotten, plantenpotten en plantenbakken voor zowel binnen als buiten. Het combineert design mt innovatie en gebruiksvriendelijkheid met duurzaamheid en is hét merk voor mensen die op zoek zijn naar tijdloos design in potten voor thuis, tuin of balkon...


Ecostone potten zijn gemaakt van gerecycleerde materialen waaronder kunststoffen, gemalen/verpulverd hout- en steen. De zijn van hoogwaardige kwaliteit, lichtgewicht maar toch sterk en stevig. De potten zijn vorst- hitte- en UV-bestendig. Dus zo'n pot heb je voor het leven!

Bekijk alle Ecopots
Bekijk alle Ecostone
Bloempot Cache

Glazuur bloempotten

Deze geven jouw tuin of interieur net dat tikkeltje extra. Ze worden gemaakt ui natuurlijke producten en gaan lang mee. Daarnaast zijn ze perfect bestendig tegen verschillende weersomstandigheden en seizoenen.

Bekijk alle Glazuur bloempotten

Verpotten, waarom?

Als je jouw plantjes koopt, zitten deze vaak in kleine potten, zo bespaart de winkel ruimte. Als je jouw plant hierin laat zitten, zal deze er binnen de kortste keren levenloos bijhangen.
Alleen maar voordelen!

Gemakkelijker in onderhoud: Zit jouw plant in een grotere pot, dan heeft deze ook meer grond, dus een grotere waterbuffer. Vergeet je af en toe om water te geven, dan is dit een minder groot probleem? Geef je per ongeluk eens te veel? Dan zorgt de extra aarde ervoor dat dit beter wordt opgevangen.

Verse potgrond: Dankzij de extra verse potgrond dat jouw plant krijgt, geef je een extra boost van voedingsstoffen. De lucht in de nieuwe grond zorgt ervoor dat jouw plant niet “stikt”.

Het oog wil ook wat: Door te kiezen voor een sierpot, kan je jouw planten perfect laten matchen met de rest van jouw interieur. Een opvallende pot is meteen een gespreksonderwerp.

Verpotten, hoe?

Overtuigd dat jouw plantjes het verdienen om in een grotere sierpot verder te bloeien? Dankzij dit stappenplan is dit geen probleem.

Stap 1: kies voor een sierpot dit minimum 20% groter is dan de pot waarin je jouw plant kocht.
Stap 2: voorkom rotten door het plaatsen van een laagje grind of kleikorrels. Dit zorgt ervoor dat teveel aan water weg kan en jouw planten geen “natte voeten” krijgt.
Stap 3: doe er nu een laagje potgrond op. Houd er rekening mee dat als je de plant erin zet, je ongeveer 5 cm onder de potrand blijft.
Stap 4: plaats nu jouw plant in de pot en vul verder aan met verse grond. Let erop dat je plant stabiel en recht staat.
Stap 5: werk eventueel af met een laagje grind of sierschors.
Stap 6: geef jouw plantjes water, maar met mate