Lichtbronnen

Lichtbronnen

Lichtbronnen

Je kan wel hele mooie verlichting hebben hangen of staan in en rond je huis. Maar welke lampen plaats je daar nu in?
Is er een oude gloeilampen gesprongen in huis? Dan is het hoogtijd om deze te vervangen met een ecologische lamp. De alom bekende spaar- en LED-lampen. Dit soort lampen heeft voordelen voor alles en iedereen. Goedkoper voor jou en beter voor het milieu!
Spaarlampen verbruiken een pak minder elektriciteit dan die oude gloeilamp. Tot 5 keer minder. LED-verlichting doet daar nog een schepje bovenop! Dit soort verlichting is zelfs 10 keer zuiniger dan traditionele verlichting! Ook gaan ze veel langer mee dan een gewone lamp. Kortom bij je eerste aankoop van een LED-lamp spaar je al meteen geld uit!
LED-lampen zijn op dit moment al heel erg populair, maar in de toekomst zal dit enkel nog groter worden. De technologie rond dit soort lampen wordt steeds beter, waardoor er steeds meer kan bereikt worden met deze lichten. Denk maar aan het regelen van de verlichting via een app. Wat feller wit licht, wat warmen geel licht, of misschien een volledig andere kleur? Tegenwoordig kan het! Ze krijgen niet voor niets de stempel “smart-verlichting”.
Ondanks dat LED-verlichting op dit moment vaak de eerste keus is bij besparende lampen, hoef je niet enkel voor LED te kiezen. Spaarlampen en halogeenlampen zorgen er ook voor dat je kunt besparen op je energiefactuur.
Iedereen kent ze wel, de halogeenlampen. Meestal in de vorm van een staaf. Ze geven een helder en natuurlijk licht, en zijn ideaal voor de binnenverlichting van je garage of van je tuinhuis.