Gaming

Gaming

Gaming

Terug

Digitaal spelletjes spelen. Iedereen kan, en doet het!

Gamen is een fenomeen. Iedereen kan het en er worden spelletjes gemaakt voor elke leeftijd op verschillende platformen! Ook de grootte en complexiteit van deze spellen kan zeer hard verschillen. Zo heb je zeer eenvoudige spelletjes op jouw smart devices waar de kleinste zich uren mee bezig kan houden. Terwijl je ook games hebt op spelconsoles en computers die enorm complex in elkaar zitten, waardoor je maanden weg kunt met het spel zonder het uit te spelen.

De bekendste spelconsole van het moment is ongetwijfeld de PlayStation 4. Zoals de naam doet vermoeden is dit de 4e spelconsole uit de reeks van Sony. Deze spelconsole is de krachtigste console ooit gemaakt. Waardoor het mogelijk is om hele zware, intensieve spellen zeer vloeiend te laten lopen op het scherm. De PS4 Pro versie doet daar qua kracht nog eens een schepje bovenop. Vervolgens zien de spellen er op deze console grafisch ook heel erg mooi uit. Hierdoor lijkt het alsof je een film aan het besturen bent!
Nintendo is ook ongetwijfeld een bedrijf dat een hele grote naam heeft in de gaming-industrie. Hoeveel kinderen heb je de afgelopen jaren niet al zien rondlopen met een handheldconsole van Nintendo in hun handen? Ondertussen zijn er al een hele hoop van die draagbare spelconsoles gepasseerd. Denk bijvoorbeeld maar helemaal terug aan de originele Gameboy. Momenteel zijn er de Nintendo 3DS en Nintendo 2DS. Een compacte spelconsole met 2 schermen. Waarvan 1 touch. Bij de 3DS is het zelf mogelijk om de spelletjes in 3D te spelen.
Verder verscheen in maart 2017 de nieuwste thuisconsole van Nintendo. De Nintendo Switch. Wat deze console zo speciaal maakt, is dat je de mogelijkheid hebt om je games op jouw televisie te spelen in de woonkamer, maar ook op elke andere plek dankzij de Switch-tablet. Moet je weg? Hang de controllers aan de Switch, haal hem uit zijn dock en je kan meteen verder spelen op de tablet!

Playstation
Nintendo
Vtech