+32 (0)51 545 575

Slaapzakjes

Slaapzakjes

Multi Bazar biedt u een uitgebreid gamma aan slaapzakjes aan. Alle gekende merken zijn beschikbaar op onze webshop en de meeste uit voorraad leverbaar. Neem een kijkje en geniet...

TOG Waarde 

Waarom zijn TOG waarden zo belangrijk voor baby's?  

Warmtestuwing is bij baby's en jonge kinderen een groot risico. Bij warmtestuwing is er geen balans tussen de lichaams- en omgevingstemperatuur. De temperatuur van je baby's lijfje stijgt omdat het de overtollige warmte niet kwijt kan aan de omgeving. Behalve het risico op warmtestuwing laat een verhoogde temperatuur je kindje ook onrustig slapen.

Warmte is dus een belangrijk punt van aandacht wanneer het om veilig en goed doorslapen gaat. Enorm goed bedoeld, maar ouders hebben doorgaans toch de neiging hun kindje in bed al snel te warm te kleden of teveel toe te dekken. De TOG waardes helpen om een beter inzicht te krijgen.


De juiste keuze slaapzak hangt af van de omgevingstemperatuur en de lichaamswartme voor uw baby.                        

Een slaapzak van 3.5 TOG is heel warm terwijl een slaapzak met 0.2 TOG heel dun is en geschikt voor warme nachten in de zomer. De TOG waarde heeft niks te maken met de buitentemperatuur.

Concreet wil dit zeggen als je een slaapzak met TOG van 2.3 - 2.5 kiest ideaal is voor een slaapkamer met een temperatuur tussen de 16 en 20°. Is je kamer warmer dan ga je naar een slaapzak met een lagere TOG waarde. Is je kamer frisser, dan kies je best een slaapzak met een hogere TOG waarde.

Seizoen

Temperatuur Kamer  TOG Waarde advies

Zomer

Voorjaar/herfst

Winter

20-24°C

18-21°C

16-20°C of kouder

1.0 of lager

1.3 - 1.7

2.3, 2.5 of hoger

Artikelen 1 tot 8 van 1026 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog sorteren

Artikelen 1 tot 8 van 1026 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog sorteren