Braadpannen en wokken

Braadpannen en wokken

Vind de juiste pan

Er bestaan een heleboel verschillende soorten pannen. Ben je nog op zoek naar de juiste, maar kan je ze niet vinden? Wij informeren je graag.

Een keuken zonder goeie pan, is als een café zonder bier, onmogelijk! Bak jij op zondag graag samen met jouw (klein)kinderen pannenkoeken of geniet jij van een lekker stukje gebakken vlees of vis? Maar is het voor jou niet helemaal duidelijke welke pan voor wat gebruikt wordt? Twijfel je tussen terracotta of inox? Wij hebben voor jou de verschillen tussen de verschillende materialen opgesomd. Daarnaast zijn ook de warmtebronnen van belang bij de keuze van materiaal. Wil je graag wat meer informatie over de verschillen tussen de soorten pannen, materialen en warmtebronnen, klik dan op onderstaande knop.

Producten 1-30 van 374

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Dm Resto Steelpan Met Deksel 18 Cm
  Dm Resto Steelpan Met Deksel 18 Cm
  Regular Price € 65,00 Special Price € 49,00
  Regular Price € 65,00 Special Price € 49,00
 2. Tefal Ingenio Pannen Set Van 2 24/28Cm
  Tefal Ingenio Pannen Set Van 2 24/28Cm
  Regular Price € 72,99 Special Price € 49,99
  Regular Price € 72,99 Special Price € 49,99

Producten 1-30 van 374

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

De braadpannen & wokken van Multi Bazar

Waar let je best op bij de aankoop van potten en pannen?
 • Denk goed na waarvoor je de pan of pot gaat gebruiken. Wens je sausjes klaar te maken? Kies dan voor een pan met een kleine inhoud. Bij een te grote pan zal het kookvocht tijdens het koken vlugger ontsnappen, waardoor je saus in het slechtste geval kan aanbranden.
 • Kijk naar het materiaal van de pan of pot. Goede pannen worden gemaakt van materialen die bekend staan om hun goede warmtegeleiding. Koper is daar een uitstekend voorbeeld van, maar ook aluminium, gietijzer en roestvrij staal zijn goede alternatieven. De geleiding wordt vaak ook verbeterd door verschillende lagen materiaal te combineren, zowel in bodem als de rand. Zo is inox hitte- en zuurbestendig wat koper en aluminium dan weer niet zijn.
 • Houd rekening met het type fornuis: gas, mazoet, elektrisch of inductie. Zo zal een gasvuur een andere geleiding vereisen dan bijvoorbeeld een elektrisch fornuis. Bij een inductiefornuis is het magnetische kenmerk van pannen en potten dan weer cruciaal.
Koken - Warmtebronnen
Koken - Materiaal