Buitenspelen in de winter

Dat buitenspelen gezond is weten we allemaal. De frisse lucht en beweging versterken het immuunsysteem. In de zomer gaat dit vaak vanzelf, maar in de winter vertoeven we maar al te vaak binnen. Maar met een aantal goede basics, kom je nochtans een heel eind en wordt buitenspelen leuk!

Aangepast kledij

Tijdens de koude, en vaak ook regenachtige, winterdagen is het belangrijk om goede winterkledij te hebben. Denk maar aan een regenjas, warme sokken, een paar regenlaarzen, een muts en handschoenen.

Buitenspeelgoed voor de winter

Vraag je jouw af waar jouw kind in de winter mee kan spelen? Dan zijn de bouwpakketten van Haba Terra Kids zeker wat je zoekt! Maak samen voederhuisjes voor de vogels of ga insecten spotten met de insectenzuiger. Sneeuwt het? Dan is er niets leuker dan sneeuwpoppen maken of sleeën in de sneeuw. Springen in plassen water tijdens de regen moet je gewoon eens gedaan hebben!

Verzorgde huid

Je huid kan snel last hebben van winterse buien. De wind, koude en verwarming zorgen vaak voor een droge huid. Smeer daarom een balsem of crème op het gezicht, de lippen en handen. Dit kan zowel voor als na het buitenspelen. Zo bescherm je al van kleins af aan de huid.

Heerlijk ontspannen

Na het vele spelen is het tijd om te ontspannen! Denk maar aan marshmallows rond de vuurkorf of een gepimpte chocolademelk. Laat het smaken!