Header
Header

Enkele tips voor een beginnende schilder

Wil jij graag zelf aan de slag gaan met de borstel en verf? Er zijn tal van technieken die jij zelf kan toepassen in jouw woning om te toveren naar een echte thuis.

1. Hoe perfect een hoek schilderen?

Stap 1: Schilder eerste de lichtste kleur en ga goed tot over de hoek. Laat dit de voorgeschreven overschilderperiode drogen..

Stap 2: Breng schildertape aan. Kleef deze 1 a 2mm buiten de hoek op je deel in lichte kleur. Op die manier kun u gemakkelijk een rechte lijn maken. Dit zal nadien niet opvallen.

Stap 3: Schilder na aanbrengen van de tape uw accentkleur, nog voor de verf droog is verwijdert u de tape opnieuw. Hierdoor gaat de verf niet afbladeren.

2. Kleuradvies

Ontdek onze colorwall. Wanneer u accenten wenst te leggen kunt u niet missen door binnen dezelfde familie te blijven. Vraag advies aan onze adviseurs Tessa (Pittem) en Dominique (Izegem)

3. Creëer een effect van ouderdom

Schilder uw kast in de gewenste onderkleur. Kies dan één van de twee technieken (met doek - zacht effect of met borstel - uitgesproken effect)

Techniek 1: met doek: Breng wanneer de verf droog is een fijne laag le patiné aan met een doek in de gewenste topkleur. Laat 2 uur drogen en boen vervolgens op met een schone doek.

Techniek 2: met borstel. Neem een beetje was met het tipje van de borstel, strijk de overtollige was af op een schoon karton. Breng met een veegbeweging, zonder drukken, een dunne laag was aan op het geschilderde oppervlak. Boen van zodra het droog is. Breng wat extra was aan op de zones die u meer wilt benadrukken. LET OP! Dit product mag niet worden beschermd met vernis!

4. Glitter & Glamour

Ontdek dan onze glitter verf en laat jouw kamer schitteren. Deze glitters zitten verwerkt in de verf en kunnen dus niet los van de muur bij aanraking.

5. Schilder de speelkamer duurzaam

ontdek nu onze nieuwe Levis Expert muurverf. Voor muren die het hard te verduren krijgen. 100% afwasbaar, zonder schade. Ook speelverf, ketchup, mosterd en zelfs fluo stift krijg je van deze muur. Kom zelf testen in onze winkels op onze testmuur.

6. Temperatuur en vochtigheid in de kamer

Op elke verfpot staat aangegeven hoe lang de verf moet drogen voor je er kan over schilderen. Echter is dit getest in ideale omstandigheden. Pas dus op bij het verven in een koude of niet geventileerde ruimte. Je schildert het best boven de 18 graden en probeer wat te ventileren door een raam open te zetten. Gebruik desnoods een vochtigheids meter om de vochtigheid in uw ruimte te controleren. Deze is het best tussen de 40 en de 60%.

Waarom moet je een primer gebruiken?

Het lijkt vaak overbodig, maar primer heeft toch een belangrijke rol. Vooral bij onbehandelde ondergronden (ruw pleisterwerk en gipsplaten) raden wij aan om met een primer te werken. Dit zorgt voor een goede fixatie. Wat kan er gebeuren? Als uw ondergrond niet goed gefixeerd is bestaat de mogelijkheid dat u met 3 lagen eindlaag nog geen mooi resultaat hebt.

blogposts blogposts blogposts