Header
Header

Dé producten voor jouw auto tijdens de zomer

Tijdens de zomer wordt je auto blootgesteld aan verschillende invloeden van buitenaf. Zorg ervoor dat deze goed beschermd blijft met enkele tips:

1. Onderhoudsproducten voor reiniging en onderhoud

Tijdens de zomer zijn volgende producten zeker aan te raden:

2. Verzorging van het exterieur

Residuen van stof, stuifmeel en insecten kunnen verharden door de zomerhitte. In het ergste geval leiden ze tot onherstelbare schade. Was daarom regelmatig de auto.

Voorkom lakschade

Naast insectenresten, stof en pollen, kunnen boomschors en vogelpoep de lak van de auto beschadigen. De zure resten tasten de lak aan, wat leidt tot scheurtjes. Daardoor wordt de lak dof.

Verwijder insectenresten

Hiervoor gebruik je best insectenverwijderaar. Let hierbij altijd op de inwerktijd. Zo bekom je de beste resultaten en voorkom je lelijke vlekken. Nadien wegspoelen met veel water. Gebruik een zachte spons.

Stuifmeel en stof verwijderen.

Houd rekening met de fijnkorrelige structuur van stof en stuifmeel. Voorkom krassen en scheuren door alleen water te gebruiken. Gebruik nadien polish om het vernis weer te laten glazen. Hierdoor is het nadien ook gemakkelijker om nieuw vuil te verwijderen.

Reinigen van de voorruit

Vuil ziet er niet alleen onverzorgd uit, maar belemmert ook het zicht tijdens het rijden. Tijdens de zomer gebruik je beter speciale ruitenwisservloeistof die insecten en hardnekkige vuilresten verwijderen en strepen op de ruit voorkomen.

Banden en velgen controleren

Controleer banden en velgen op beschadigingen en slijtage. Onder invloed van zomerhitte kunnen banden door beschadigingen makkelijker barsten. Controleer ook regelmatig de bandenspanning. Gebruik zuurvrije velgreiniger en bandenschuim om remstof en straatvuil te verwijderen zonder materiaal te beschadigen, gewoon aanbrengen, laten inwerken en afspoelen met water en een spons.

3. Verzorging van het interieur

Harde zonnestralen kunnen ook kunststoffen, stoelbekledingen en rubberen dichtingen in het voertuig aantasten. Hierdoor krijgt het materiaal een poreuze structuur. Voorkom dit door beschermende matten te leggen

4. Voorkom schade gedurende zomerseizoen

Tank de auto niet te vol

Pompen hebben een automatische uitschakelfunctie die voorkomt dat de tank te vol gepompt wordt, maar veel automobilisten tanken graag nog wat extra bij. Benzine en diesel zetten echter uit, wat kan leiden tot overloop van brandstof en op zijn beurt dan weer tot een hoger brandgevaar.

Parkeer niet in zonnige plekken of op droge weiden

Parkeren in direct zonlicht leidt tot onaangename hitte en kunnen de elektronica beschadigen. Door de hitte van de uitlaat kan er in droge weiden en velden brand ontstaan. Kiezen dus idealiter voor een schaduwrijke plek op stenen, betonnen of aarde ondergrond.

blogposts blogposts blogposts