Eerste hulp bij het kiezen van een reiskoffer

Als je op reis gaat zijn er enkele dingen waarop je moet letten bij het uitkiezen van je bagage. Het soort koffer is namelijk erg afhankelijk van de manier waarop je op reis gaat. Daarom helpen wij je graag met het uitkiezen van de juiste reiskoffer!

Vliegreis

Ga jij met het vliegtuig op reis? Dan is een hardcase koffer de beste optie voor jou! Op de luchthaven krijgt je bagage vaak heel wat te verduren. Een hardcase koffer is stevig en waterdicht, zo wordt je bagage optimaal beschermd! Een reiskoffer op vier wielen is trouwens het gemakkelijkst om langs je heen te laten lopen, handig om lange afstanden op de luchthaven af te leggen dus. Als je voor een felle of opvallende kleur kiest, herken je jouw koffer gemakkelijker op de transportband.

Autovakantie

Als je met de auto op reis gaat is een zachte koffer vaak handiger. Een zachte koffer is flexibel en is dus makkelijker om te schikken in de koffer van je auto. En door de flexibiliteit er is ook wat extra ruimte om souvenirs mee te brengen van op reis!

Openbaar vervoer

Beslis je last minute nog om een weekendje weg te gaan met de trein? Voor het openbaar vervoer is een kleine hardcase koffer het handigst! Je kiest ook best voor een koffer met vier wielen in plaats van twee, aangezien dit minder belastend voor je rug.

Citytrip

Als je regelmatig op citytrip gaat, kies je best voor een klein formaat koffer. Zo kan je je spullen gewoon meenemen als handbagage en vermijd je de extra kosten om een valies in te checken. Daarnaast raden wij aan om voor een zachte koffer te gaan, omdat die wat flexibeler zijn. Zo heb je wat extra ruimte voor dat extra item dat je last minute toch besluit mee te nemen!