Header
Header

Zo creƫer je een veilige haven voor de tuinvogels

Niet zonder gevaar

Als je voor een vogelvriendelijke tuin kiest, is het belangrijk dat je een paar dingen doet die de veiligheid van de tuinvogels garandeert. Want ongewenste bezoekers liggen op de loer. Ook de vogels weten dat. Daarom geven wij je 3 tips om veel vogels op een veilige manier naar je tuin te lokken.

Katten

Vaak zijn het de verwilderde katten die als eerste toeslaan. Maar ook jouw huiskat kan gevaarlijk zijn. Hoewel je kat misschien een echte knuffelaar is, blijft ze van nature een roofdier dat ook op vogels jaagt. Je kunt de vogels waarschuwen door je kat een belletje aan te binden. Verder plaats je de voedertafel duidelijk in het zicht en hoog genoeg zodat de vogels je kat van ver zien aankomen.

Roofvogels

De sperwer is een van de meest gevreesde roofvogels omdat ze in hun zoektocht naar voedsel vaak rond drukke voederplaatsen jagen. Help je tuinvogels door meerdere voederhuisjes en beschutting te voorzien zodat ze zich kunnen verstoppen.

De mens

Maar ook de mens maakt het de vogels niet gemakkelijk. Al kun je door enkele kleine aanpassingen je eigen impact drastisch verminderen. Vermijd bijvoorbeeld het gebruik van pesticiden en zet de voederplaatsen op een open plek zodat de vogels zo min mogelijk tegen de ramen vliegen. Zo werk je mee aan een veilige en natuurlijke plek voor je tuinvogels.

blogposts blogposts blogposts