• Gratis verzending vanaf 50 euro op kleine pakjes

Warm de winter door

Nu het buiten kouder wordt, maken we het binnen warmer en gezelliger. Zowel met handige accessoires om jezelf warm te houden, als artikelen voor jouw huis en auto te beschermen.

Artikelen om Jezelf Warm te Houden:

  • Kleding: Warme mutsen, sjaals, handschoenen, thermokleding en pantoffels.
  • Dekens en warmtekussens: Plaids, elektrische dekens, kersenpitkussens en warmtepakken.
  • Warmteaccessoires: Herbruikbare handwarmers of thermosflessen voor onderweg.

Heerlijk onder een dekentje

Niets zo gezellig als tijdens de winter onder een warme plaid te liggen in de zetel, of heerlijk te slapen onder flanellen lakens.

Flanellen dekbedovertrek

Met de dalende temperaturen ben je vast al druk bezig om je nachten zo warm en comfortabel mogelijk door te komen. Die ongemakkelijke nachten waarop je onder de dekens ligt te rillen van de kou, zelfs met twee paar sokken aan, behoren nu tot het verleden. Deze winterweken zijn namelijk het perfecte moment om over te stappen op flanellen beddengoed.

Waarom kiezen voor een flanellen dekbedovertrek?

Denk aan het Deense concept “hygge” en ervaar het zelf. Flanel voelt zacht aan op de huid, houdt je warm, absorbeert vocht en is huidvriendelijk, zelfs bij huidproblemen. Het reguleert de temperatuur en biedt comfort, zelfs bij sauna-achtige gevoelstemperaturen. Kortom, flanel is de ideale keuze voor een knusse nachtrust, vooral in de koude maanden

Voor in Huis:

  • Verwarming: Compacte elektrische kacheltjes en energiezuinige verwarmingsopties.
  • Sfeervolle warmte: Kaarsen en haardaccessoires.
  • Isolatie: Tochtstrips, raamfolie en isolerende gordijnen om warmte binnen te houden.

Rond het huis:

  • Dooizout en ijsschoppen om ervoor te zorgen dat jouw oprit en trottoir veilig toegankelijk is.
  • Hoezen: om jouw planten te beschermen tijdens de vrieskou
  • Pellets: om jouw kachel doorheen de winter te helpen

Tips om jouw auto winterklaar te maken

Onderhoud van de deurrubbers

Zorg ervoor dat de rubbers van je autodeuren schoon zijn en wrijf ze in. Dit kan met een speciale rubberstick, maar talkpoeder kan ook al helpen. Dit voorkomt dat je deuren vastvriezen.

Sloten verzorgen

Bescherm je autosloten tegen bevriezing door ze te behandelen met een vochtafdrijvend middel, zoals kruipolie. Vergeet niet de binnenkant van de deur, ook wel bekend als de slotvanger.

Antivries ruitenspoeiervloeistof gebruiken

Vul je ruitensproeiervloeistof bij met een antivriesvariant die blauw van kleur is en niet bevriest. De zomerversie zonder antivries is doorgaans roze (soms geel).

Controleer de accu

De accu is vaak het grootste winterse probleem, omdat deze sneller ontlaadt bij koude temperaturen. Laat de conditie van je accu daarom tijdig controleren. Overweeg moderne oplossingen zoals ANWB Smart Driver, die vitale aspecten van je auto monitoren.

Check de motorolie

Zorg ervoor dat je auto de juiste motorolie heeft, wat het verschil kan maken tussen een startende auto bij vrieskou en een die dat niet doet. Raadpleeg je garage voor de aanbevolen motorolie.

Wees voorzichtig met de handrem

Handremmen kunnen vastvriezen. Gebruik deze in de winter liever niet. Plaats je auto in de parkeerstand (P) of in de eerste versnelling. Elektronische handremmen kunnen veilig worden gebruikt, omdat ze geen kabels hebben en op stroom werken.

Ontdooi je ramen op de juiste manier

Gebruik een plastic ijskrabber of ruitontdooier. Gebruik geen warm water, want dat kan je autoruiten beschadigen. Overweeg het gebruik van een speciale beschermingsdeken voor de voorruit om het ijskrabben te verminderen.

Ruitenwissers altijd uitzetten

Voorkom problemen met vastgevroren ruitenwissers door ze uit te zetten zodra je de auto parkeert. Bevroren ruitenwissers kunnen je wisserbladen beschadigen en zelfs de ruitennwissermotor beschadigen.

Voor Je Auto:

  • Ruitontdooier en krabbers: Praktisch voor ijskoude ochtenden.
  • Winteronderhoud: Antivries, sneeuwkettingen en acculaders om problemen te voorkomen.