Header
Header

Wat is Hydrofuge en welke producten gebruik je ervoor?

Bepaalde weersinvloeden zorgen ervoor dat uw gevel het hard te verduren heeft. Zon, wind, regen, hagel en sneeuw zorgen er stuk voor stuk voor dat het metsel- en voegwerk beetje bij beetje minder weerbaar wordt. Zodra deze weerstand weg is, zullen vooral regen en sneeuw mogelijk problemen veroorzaken. Door deze te behandelen met hydrofuge zal het vocht minder goed in de gevel dringen.

Aquaplan

Je kan kiezen tussen twee verschillende soorten, namelijk het synthetisch product (Transparant) en het waterdragend product (Muur Dicht). Beide kunnen enkel gebruikt worden op niet geschilderde muren. De waterdragende versie is ecologischer. Nadien kan deze nog overschilderd worden met een acrylaatverf. De synthetische variant is dan weer net iets effectiever. Bij deze is het niet de bedoeling dat de muur nog geschilderd wordt nadien. Verkrijgbaar in 1 liter, 4 liter en 20 liter

Rubson

Overwin vocht met Rubson. Het transparant vochtscherm heeft na de behandeling van de muur een parelend effect (het water loopt parelend van de muur), maar zorgt wel dat de muren kunnen blijven ademen. Door het waterafstotend effect, wordt vuil van de muur gespoeld, mosvorming wordt vermeden en vorst heeft geen schadelijke effecten meer. Ook het isolatievermogen wordt verbeterd (meer dan 5% vocht in uw materiaal, dan vermindert de thermische isolatiecapaciteit met 30%!) Qua verbruik moet je rekenen op 0,25 à 1 liter per vierkante meter (afhankelijk van porositeit van de ondergrond)

Hoe verwerken?

De voorbereiding

  • Bereid eerst het oppervlak voor, maak deze stofvrij.
  • Verwijder eventuele verfresten en zoutkristallen met een harde borstel.
  • Bestrijd groene aanslag, korstmossen en algen met het juiste product (ontdek hier welke producten geschikt zijn.
  • Dicht scheurtjes die groter zijn dan 0,2 mm.
  • Zorg ervoor dat de ondergrond droog is voor je begint te werken.

Het gebruik

  • Schudden voor gebruik.
  • Breng deze onverdund aan met een borstel of rol van boven naar onder tot de ondergrond verzadigd is.
  • Behandel kleine stukjes tegelijk en breng de lagen nat op nat aan (maximum 1 uur tussentijd).
blogposts blogposts blogposts