Header
Header

Maak jouw tuin winterklaar

De temperatuur buiten gaat omlaag. Tijd om de tuin onder handen te nemen! Volg onze tips & tricks en je bent klaar voor deze winter.

1. Maai niet te kort

De winters worden minder streng. Je hoort ons natuurlijk niet klagen, maar dat wil wel zeggen dat je langer het gras moet afmaaien. Gras stopt pas met groeien onder de 6°. Zorg dat de laatste keren dat je maait, je grasmachine op een hogere stand staat. Zo voorkom je mosgroei en is je gras beter bestand tegen vorst.

2. Laat bladeren enkel liggen waar ze geen kwaad kunnen.

Ontdek onze colorwall. Wanneer u accenten wenst te leggen kunt u niet missen door binnen dezelfde familie te blijven. Vraag advies aan onze adviseurs Tessa (Pittem) en Dominique (Izegem)

3. Snoeien wat gesnoeid moet worden

Bomen en heester hebben van nature geen snoei nodig, maar wel als je ze niet te groot wilt laten worden. Voor veel planten zorgt een najaarssnoei er ook voor dat nieuwe scheuten gestimuleerd worden. Snoei best ten laatste in oktober, voor de vorst begint.

4. Denk aan je beplanting

Exotische planten in je tuin? Pak deze dan in tegen de kou. Zorg ook voor enkele winterbloeiers in je tuin, zo heb je het ganse jaar door mooie begroeiing.

5. Bloembollen planten voor vroege bloei

Plant je bloembollen net voor de winter en geniet van een vroege bloei in het voorjaar. Bijvoorbeeld krokusjes of sneeuwklokjes.

6. Zorg dat je vijver niet dichtvriest

Geef gans het jaar door het nodige onderhoud aan je vijver. Zorg er tijdens het vriezen voor dat je vijver niet volledig dichtvriest door bijvoorbeeld een bos takken of een bundel riet toe te voegen.

7. Onderhoud paden & terrassen

Houten terrassen reinig je best al eens voor de winter en geef ze indien nodig een extra beschermlaag. Op tegels kan je last krijgen van algen, je kan deze al behandelen, maar zal dit zeker ook moeten herhalen in het voorjaar.

8. Vergeet de vogeltjes niet!

Tot slot is het belangrijk dat je ook de vogeltjes niet vergeet. Maak het hen makkelijker om voedsel te zoeken, want tijdens de koudere dagen is het extra belangrijk om voedsel te vinden en voldoende energie te krijgen om hun lichaam warm te houden.

blogposts blogposts blogposts