Header
Header

Op bezoek in onze elektriciteit-afdeling

Aangezien de prijs maar blijft stijgen, is energie besparen belangrijker en belangrijker geworden. Daarom gingen we voor wat besparingstips naar onze elektriciteits-specialist Luc in de winkel van Pittem.

Waarop moet je letten bij het vervangen van een hallogeenlamp of gloeilamp naar een LEDlamp?

In principe kan je alles gewoon vervangen, enkel bij 12 volt spotjes die je van Halogeen naar LED verandert, kunnen er probleem zijn in verband met de transfo.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je bij dimmers op gewone lampen een specifieke dimmer bij LED moet voorzien.

Wat zijn typische energievreters?

De typische energievreters die er met kop en schouders bovenuit steken zijn alle warmte toestellen, zoals bijvoorbeeld elektrische vuurtjes. Maar ook verschillende huishoudtoestellen zoals de wasmachine, droogkast, koffiezet verbruiken veel energie.

Houd er rekening mee dat alles waar nog een lampje van brandt ook effectief energie verbruikt. Denk maar aan een tv die in slaapstand staat of de microgolf waar het uur van af te lezen is. Idealiter maak je gebruik van een verdeelstekker met schakelaar zodat je gemakkelijk alle toestellen volledig uit kan zetten.

Heb je nog enkele snelle tips om meteen energie te besparen?

Wil je graag wat extra energie besparen? Vervang dan zeker de halogeen lampen door LED. Ook de buitenverlichting veranderen door verlichting met detectie kan helpen. Deze schakelen namelijk vanzelf uit na een tijdje.

Ook zonnepanelen kunnen ervoor zorgen dat jouw energiefactuur daalt, je staat namelijk zelf in voor het opslaan en produceren van energie. Laat deze dan wel zeker installeren door een erkende plaatser, om problemen in de toekomst te vermijden.

Heeft u toch nog vragen over energie besparen of hoe je precies een lamp vervangt, spring dan zeker eens binnen in één van onze winkels en vraag raad aan onze doe-het-zelf-medewerkers. Zij zullen u verder op weg helpen.

blogposts blogposts blogposts

Maak kennis met onze specialist Elektriciteit & Verlichting: Luc Van Daele

Specialisatie?

Mijn specialisatie ligt bij algemene elektriciteit en verlichting. Je kan bij mij terecht voor al uw vragen hieromtrent.

Hoelang maak je al deel uit van het Multi-team?

Momenteel ben ik ongeveer 10 jaar in dienst bij Multi Bazar.

Waar doen wij Luc een plezier mee?

Ik word er gelukkig van als klanten bellen voor iets, dat er ook werkelijk om de artikelen wordt gekomen.

Waarom moeten mensen kiezen voor Multi Bazar?

Bij Multi Bazar kan je genieten van een goede service, tegen een correcte prijs. Daarnaast is het assortiment ook groot, waardoor je er quasi alles terugvindt.

blogposts