Header
Header

Plaats jouw keukenkasten in het nieuw

Het verven van je keukenkasten is een geweldige manier om met een klein budget je keuken een totaal andere look te geven.
Een volledige nieuwe keuken of zelfs gewoon nieuwe frontjes kosten immers een pak geld. Is je keuken nog in goede staat, dan is een blik verf, een kwast en een goed humeur alles wat je nodig hebt om jouw keuken terug up-to-date te krijgen!

Welke verf gebruiken?

Voor het beste effect raden wij de V33 renovatieverf aan. Hierbij is een primer niet nodig. De verf heeft een strak schilderwerk als resultaat.

Nog enkele keuzes maken.

Deurtjes erin of eruit?

Alle deurtjes eruit halen is alleen slim als je een werkplaats hebt waar je voldoende ruimte hebt om die deurtjes neer te leggen. Heb je huisdieren of kinderen rondlopen en wil je vermijden dat ze de deuren aanraken wanneer deze pas geverfd zijn? Dan is dit wel een goeie oplossing. Moeten de deuren nog goed geschuurd worden, dan raden we ook aan om deze eraf te nemen.
Je kan ze er natuurlijk ook gewoon op zijn plaats laten. Zo verf je snel zowel binnen als buitenkant en bespaar je jezelf het werk van alle deuren losvijzen en terug vast maken.

Knoppen en grepen verven of vervangen?

Houd je dezelfde grepen dan schroef je deze beter los. Dit werkt fijner bij het aanbrengen van de verf. Wil je graag nieuwe greepjes, dan moet je mogelijks de aanwezige schroefgaten dicht plamuren. Doe dit tussen stap 2 en 3.

Hoe ga je te werk?

Stap 1: Zeer goed ontvetten! Gebruik hiervoor een geschikt product.

Stap 2: Schuur de ondergrond een beetje op (p180). Zorg dat de oude verf- of laklaag dof is. Hierdoor hecht je nieuwe verflaag beter.

Stap 3: Breng de V33 renovatieverf in de gewenste kleur aan. Bij voorkeur doe je twee lagen die je tussendoor goed laat drogen en uitharden. Gebruik een synthetische kwast voor een strak resultaat.

blogposts blogposts blogposts