Geschiedenis

Geschiedenis

14 maart 1987
Multi Bazar wordt opgericht door Dirk Moyaert & Nicole Obin. Met een oppervlakte van 4200m² groeit de vestiging uit, het assortiment wordt ruimer en het klantenbestand groeit.

1992
Om de aankopen beter te organiseren, bouwt Multi Bazar in 1992 een magazijn in Pittem. Dit om beter te kunnen inspelen op de vraag van de klant. Zo kunnen er grotere volumes aangekocht worden.

1995
Multi Bazar koopt de site ‘Zeebrouck’ bij. Gelegen op het adres brugsesteenweg 199. Net naast de huidige vestiging. Na wat verbouwingswerken + Het aanleggen van een verbindingsgang tussen beide panden. De volledige Doe-Het-Zelf afdeling wordt hierin onder gebracht en de ‘shopping’-afdeling krijgt zo heel wat ruimte bij. Assortimenten worden geoptimaliseerd en nieuwe producten worden opgenomen. Al snel groeit het assortiment, tot meer dan 100.000 verschillende referenties en dit op een winkeloppervlakte van om en bij de 8000m².

2002
Veronique Moyaert stapt als dochter van de zaakvoerders mee in de zaak. De baby- en kantoorbenodigdheden worden onder handen genomen en het assortiment wordt uitgebreid.

2003
Ook Liesbeth Moyaert stapt mee in de zaak en zorgt voor een volledige remodeling in de textielafdeling.

18 maart 2006
Multi Bazar opent zijn tweede vestiging in Izegem: Roeselaarsestraat 489. Gans het assortiment wordt gespiegeld aan de winkel in Pittem. Hetzelfde assortiment wordt opgenomen en met een even grote oppervlakte als in Pittem wil Multi Bazar ook in Izegem zijn clienteel opbouwen.

2008
Alexander Moyaert, zoon van de zaakvoerders, stapt ook mee in de zaak. Hij helpt mee in de doe-het-zelf afdeling en zorgt voor een nieuwe inrichting in Multi Bazar Pittem.

2013
Multi Bazar bouwt een nieuw magazijn in Izegem. Met 4600 palletplaatsen hoopt Multi Bazar zo zijn aankooptactiek te optimaliseren. Door de volume aankopen kan Multi Bazar zijn klanten een goede prijs garanderen.

2015
Multi Bazar Izegem breidt uit naar een groter winkeloppervlak. Op deze manier wordt de winkelervaring van de klant vergroot, door onder andere gebruik te maken van ruime rayons.

2018
Lancering van volledig vernieuwde webshop.

...
Multi Bazar blijft verder werken aan zijn toekomst.