Verlichting

Verlichting

Kies de juiste verlichting

Zie je door de bomen het bos niet meer bij het kiezen van de juiste verlichting? Wij helpen je graag op weg om het licht te vinden. Of je nu nood hebt aan binnen- of buitenverlichting, nog twijfelt over de kleur van lampjes of net hoeveel lampjes je nu nodig hebt voor een mooi gevuld boom. Je vindt enkele handige tips hieronder.

Binnen of buiten

Tegenwoordig kan bijna alle verlichting zowel binnen als buiten. Wil je graag een boompje, buxus of kerstboom versieren, dan gebruik je best gewone LED-verlichting. (met 10 cm afstand tussen de lampjes). Voor buiten voorzie je best verlichting die voorzien is van een timer. Een huis wordt dan weer vaak verlicht met ijspegelverlichting. Deze kan je soms zelf het ganse jaar door laten hangen.

Veel of weinig lampjes

Hoe meer lampjes, hoe beter! Dat is vaak het motto van velen. Toch zijn er tal van mogelijkheden en heb je snoeren met lampafstand die variëren tussen 10 cm en 0,6 cm. Clusterverlichting heeft de meeste lampjes. Heb je veel verlichting in jouw kerstboom, dan heb je minder andere decoratie nodig om de boom aan te kleden.

Welke kleur lamp?

Warm geel of classic warm is de kleur die het meest lijkt op de klassieke kerstlampjes zoals de meeste mensen die kennen. Warm wit is wat lichter en lijkt qua kleur op een traditionele gloeilamp. Voor velen is dit de ideale kleur voor verlichting buiten in de tuin. Koel wit is een koud witte kleur en neigt een beetje naar een lichtblauwe gloed. Multi wordt gebruikt voor snoeren waarbij meerdere kleuren in één snoer zitten.

Hoeveel lampjes heb je nodig?

De beste manier om de lengte van jouw snoer te bepalen is kijken naar de hoogte van uw boom. De lengte van het snoer is de lengte tussen het eerste en laatste lampje, dus zonder aanloopsnoer. Wat heb je nodig?

  • Bij een boom van 160 cm: minimaal 12 meter lampjes
  • Bij een boom van 180 cm: minimaal 14 meter lampjes
  • Bij een boom van 200 cm: minimaal 16 meter lampjes
  • Bij een boom vanaf 220 cm: minimaal 18 meter lampjes

Extra sfeer in huis

Wil je graag wat meer verlichte decoratie in huis dan enkel een kerstboom? Bij ons vind je ook een uitgebreide collectie verlichte figuurtjes zoals sterren of rendieren. Toch liever wat meer sfeer? Dan zijn er tal van verlichte huisjes, stalletjes, draaimolens en nog meer.