terug

De braadpannen van Multi Bazar

Pannen zijn onmisbaar in elke keuken. Net zoals bij kookpotten hebben verschillende pannen, verschillende doeleinden. Een kleefpan is ideaal voor het mooi aankleuren van vlees, terwijl een pannenkoekenpan dan weer gebruikt wordt voor het maken van pannenkoeken en crêpes.

Op deze pagina vind je alvast een overzicht van de meest voorkomende warmtebronnen en materialen.

Warmtebronnen

gas

Gas

Warmte direct op de pan - alle pannen geschikt

keramisch

Keramisch

Langzame verwarming, blijft lang heet - niet alle pannen geschikt

inductie

Inductie

Snelle verwarming, snelle afkoeling – niet alle pannen geschikt. Tip: test of jouw pannen geschikt zijn door middel van een magneet. Blijft deze aan de onderkant hangen, dan is deze geschikt voor inductie.

Kookmateriaal

Inox (RVS)

Gaat lang mee en reinigt gemakkelijk.

Gietijzer

Bestand tegen zeer hoge temperaturen, perfect voor snel dichtschroeien en karamelliseren of om lange tijd op een laag vuur te koken.
Let op met voedingsmiddelen met een hoge zuurgraad (zoals wijn en tomaten), het materiaal oxideert of roest hierdoor makkelijker. Dit is te voorkomen door voor te behandelen met een dun laagje olie.

Antikleef

Gemakkelijk schoon te maken, weinig extra olie of vet nodig.
Keuze uit Keramisch of Thermolon

Terracotta

Absorbeert warmte langzaam en geeft gelijkmatig af aan het voedsel

Demeyere

Demeyere is een Belgisch merk dat al meer dan 100 jaar investeert in topkwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Door het gebruik van de beste materialen en de meest geavanceerde technologieën kan Demeyere een lange levensduur garanderen. Voor het design werken ze vaak smaen met gerenommeerde ontwerpers uit binnen- en buitenland. In 1999 kreeg Demeyerer de titel van Hofleverancier

Meer info

Le Creuset

Le Creuset is de uitvinder van de geëmailleerde gietijzeren braadpannen. Het kookgerei is hoogwaardig, smaakvol en beantwoordt aan de eis voor kwaliteit, elegantie en gebruiksgemak. Voor Le Creuset is het belangrijk dat bij het ontwerp van hun producten nagedacht wordt of deze geschikt zijn om “van de keuken naar de tafel” te kunnen, want het oog wil ook wat.

Meer info

Tefal

Tefal is de nummer één op het gebied van anti-aanbakpannen. Ze gaan voortduren op zoek naar innovaties, met in het achterhoofd het milieu. Ze streven naar een duurzame groei. Daarnaast steunen ze met hun project ‘Make a child smile again’ UNICEF.

Meer info

Greenpan

GreenPan is de uitvinder van gezond keramisch antikleef-kookgerei. Met andere woorden, ze zijn het betrouwbare merk voor niet-giftige onderhouds- en gebruiksvriendelijke potten en pannen. Maak in alle vertrouwen gezonde maaltijden met uw GreenPan

Meer info