Tijd voor de lenteschoonmaak

De lente is begonnen! Tijd voor de grote lenteschoonmaak.
We geven je enkele tips

 • Maak een stappenplan: plan geen schoonmaaksessie van 8 uur, maar splits je taken op over meerdere dagen. Plan per opdracht, zoals alle ramen in één keer poetsen of per kamer.
 • Ga voor de ruimtes die in het algemeen wat minder schoon gemaakt worden, de wekelijkse routine kan je wel eens een week overslaan. Zo wordt je lijstje al wat korter.
 • Je staat er niet alleen voor! Kinderen, partners, huisgenoten: iedereen kan zijn steentje bijdragen!
 • Begin voorbereid: zorg dat je al het nodige in huis hebt om een taak te volbrengenTerras & tuinmeubelen

Groene aanslag? Tijd voor actie! Groene aanslag bestaat uit mos en algen en komt vooral voor op de schaduwrijke en vochtige plekken. De aanslag komt voor op tegels, maar ook op hout, tuinmeubelen of speeltoestellen. De groene aanslagreinigers van Berdy en HG zijn biologisch afbreekbaar, dus milieuvriendelijk.
Bleekwater is het goedkoopste middel om een terras schoon te maken. Verdun het bleekwater met water en giet het met een gieter uit op je terras. Daarna met je goed schrobben om vuil en aanslag te verwijderen.
Jaarlijkse behandeling voor uw teak hout, zorgt voor een mooie, natuurlijke vergrijzing.
Grondige reiniging van uw teak hout zorgt ervoor dat zwarte aanslag volledig verdwijnt. Behandel nadien met teak protector voor een goede bescherming.

Producten in de kijker

Keuken

 • Controleer of je dampkap nog voldoende zuigkracht heeft. Hou er keukenpapier tegen en zie of dat keukenpapier door de zuigkracht aan de dampkap blijft plakken. Is dit niet het geval, dan reinig je best je roosters.
 • In de oven kunnen hardnekkige etensresten blijven hangen. Met een superontvetter zorg je ervoor dat deze verdwijnen als sneeuw voor de zon.
 • Ontkalk alle elektrische keukenapparaten en kranen, zo verleng je de levensduur aanzienlijk.

Producten in de kijker

Zetels, tapijten & meubelen

Jouw stoffen zetels, tapijten en meubels zijn een broeihaard voor stof en kleine beestjes. Deze af en toe goed reinigen zorgt ervoor dat alles fris blijft ruiken.

Producten in de kijker

Ramen en rolluiken

Tijd om ook jouw ramen en rolluiken een grondige poetsbeurt te geven. Ook gordijnen kan je best af en toe wassen. Op die manier blijf je genieten van de frisse look van jouw gordijnen. Wij geven je graag enkele tips voor probleemloos gordijnen wassen. Controleer altijd de wasvoorschriften. De letter F, P en W geven meer informatie aan professionele reinigers, breng je gordijnen in dat geval naar een wassalon. Vind je geen label? Ga dan voor maximum 30 graden, kies een verkort programma en zet de centrifuge op de laagste stand. Of speel helemaal veilig en was je gordijnen met de hand in bad.

Producten in de kijker

Badkamer & Toilet

 • Ruim je badkamerkastjes op. Alle overbodige spulletjes en vervallen make-up mag weg.
 • Ontkalk je voegen, kraan, lavabo, douchekop en toilet.
 • Ontstop het doucheputje.
 • Stop je douchemat en badkamertapijtjes in de wasmachine

Producten in de kijker

Slaapkamer

 • Draai je matras om. Door het stofzuigen van je matras voorkom je dat er een hele hoop stop en zelfs beestjes in vast blijven zitten.
 • Je kan je donsdeken zelf wassen, gebruik tennisballen om het deken goed te schudden.
 • Vergeet ook de kleerkast niet op te ruimen. Wissel je winterkleren met je lente- en zomeroutfits. Zo kan je ondertussen de legplanken en lades eens een grondige poetsbeurt geven.
 • Vergeet ook niet het stof op de bovenkant van je kast te verwijderen.

Producten in de kijker

Kachel

Na de kachel intensief gebruikt te hebben de afgelopen maanden, is het nodig om deze grondig te reinigen. Zorg dat alle roetvlekken weg zijn van het glas.

Producten in de kijker

Dieren

Tijd om die mandjes eens goed te ontsmetten. Daarnaast heeft ook de kattebak, hondenkennel en de vogelkooi nood aan een grondige reiniging om de zoveel tijd.

Regenwaterputten

Merk in de kijker

Mousse De Lin

Mousse de Lin wordt gemaakt van de kleine maar krachtige lijnzaadjes, geperst tot een rijke lijnzaadolie en verwerkt tot natuurlijke lijnoliezeep; In 1950 bracht de familie Vandeputte hun bruine, zachte zeep op de markt onder de merknaam Mousse de Lin. Naast reinigers op basis van andere natuurlijke grondstoffen zoals Marseillezeep, wordt de originele Mousse de Lin nog steeds vervaardigt bij Zeepfabriek Vandeputte in Moeskroen. Samen met oa producten van Blan en Remy, vormt Mousse de Lin één grote familie Belgische kwaliteitsproducten voor het hele huishouden.

Producten in de kijker

Starwax The Fabulous: Schoonmaakgeheimen uit grootmoeders tijd!

Azijn is een bekend product dat sinds lange tijd wordt gebruikt door onze grootmoeders vanwege de krachtige ontkalkende werking. Deze azijn is praktisch voor in het huishouden: ontkalkt, ontvet, verzacht water & verwijdert vlekken. Citroenzuur is een uitstekende ontkalker. Lost kalk op, laat het oppervlak glazen en reinigt roestvlekken. Dankzij de aangename geur en de tweezijdige spons, is de Fabulous Multigebruiksteen de ideale partner om het hele huis te renigen: chroom, aluminium, emaille, zilver, koper, rvs, pvc, vuilnisbakken... Zuiveringszout heeft een schurende werking, ideaal voor het renigen van douchebakken, gootsteen, pannen, vloeren en tapijten. Zuiveringszout verwijdert vlekken, ontvet, ontkalkt en absorbeert geurtjes.

Producten in de kijker